Celgene mantelzorgvriendelijk

20.12.2017   |   20:06 CET

wij werken mantelzorg vriendelijk

Celgene heeft op 14 november als eerste farmaceutische bedrijf in Nederland de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen uit handen van Jan Anne van Dijk, programmamanager Werk&Mantelzorg bij Mezzo.

Mezzo heeft de erkenning in het leven geroepen voor organisaties die het thema werk en mantelzorg bespreekbaar maken, medewerkers wijzen op de wettelijke verlofregelingen en flexibele werkoplossingen en maatwerk bieden voor medewerkers die mantelzorger zijn. Celgene hecht belang aan een goede werk-privé balans van alle medewerkers, zeker ook voor diegenen die mantelzorg verlenen. Wij geloven dat mensen juist dan het beste uit zichzelf kunnen halen.

Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is één op de zes werknemers in Nederland mantelzorger (SCP, 2016). De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen. Het is daarom belangrijk goede mogelijkheden te bieden om werk en mantelzorg te combineren.

Celgene heeft de erkenning met trots in ontvangst genomen en ziet het als stimulans om het thema levend te houden.