Celgene vrijwilligerswerk bij de King Arthur Groep

Passion for the patient is een van de waarden die Celgene medewerkers delen. Niet alleen voor de patiënten die we met onze eigen producten behandelen, maar ook buiten onze indicatiegebieden.

Celgene geeft haar medewerkers daarom de mogelijkheid zich onder werktijd actief in te zetten op het maatschappelijk vlak op een manier die bij hen past. Uit een enquête bleek dat de medewerkers zich graag wilden verbinden aan een kleinschalig project waar ze echt een verschil kunnen maken. Hierbij werd ook een voorkeur uitgesproken voor het opbouwen van een langetermijnrelatie met zowel de organisatie, als de mensen die daardoor geholpen worden. We zijn daarom een samenwerking aangegaan met de King Arthur Groep.

De King Arthur groep biedt ondersteuning aan mensen met dementie. Samen met de deelnemers en hun omgeving gaan ze op zoek naar zorg die aansluit bij de wensen en behoeften van zowel degene met dementie als van de partner, familie en/of mantelzorgers. Daarnaast beschikken ze over verschillende ontmoetingscentra in o.a. Amersfoort, Soest, Hilversum en Utrecht. De deelnemers kunnen daar de hele dag actief zijn met diverse activiteiten.

De medewerkers van Celgene zijn het hele jaar door actief vooral op de locatie in Soest. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid zichzelf in te zetten op een manier die bij hem of haar past. Er gaan mensen mee tijdens uitjes, mensen helpen met het bereiden van een lunch, high tea en het bakken van pannenkoeken. Gewoon spelletjes doen of kletsen met de deelnemers is natuurlijk ook heel gezellig. Daarnaast is er een vrij grote groep klussers die een aantal keer per jaar samen een project aanpakt, zoals het bouwen van een tuinhuis, garderobekast, schilderen van muren of onderhoud van de tuin.

Het zijn altijd dagen waar naar uitgekeken wordt en waar je met een voldaan gevoel weer op terug kan kijken. Celgene hoopt dan ook deze samenwerking nog lang te kunnen voortzetten.