Vrijwilligerswerk, een nieuwe samenwerking tussen Celgene en Abrona

Passion for the patient is een van de waarden die Celgene medewerkers delen. Niet alleen voor de patiënten die we met onze eigen producten behandelen, maar ook buiten onze indicatiegebieden.

Als ´passion for the patient´ een belangrijke waarde is binnen je bedrijf dan gaat dat verder dan een tekst aan de muur. ´Passion for the patient´ betekent óók dat we verder gaan dan alleen de zorg voor patiënten binnen de indicatiegebieden van onze geneesmiddelen. Dit doen we door ons op maatschappelijk gebied in te zetten voor organisaties die de hulp van enthousiaste vrijwilligers goed kunnen gebruiken. De afgelopen jaren heeft Celgene met veel plezier de King Arthur Groep ondersteund. In 2019 is er gekozen om een andere organisatie te ondersteunen en zijn we de samenwerking met Abrona aangegaan.

Bij Abrona zetten de medewerkers zich in (www.abrona.nl) voor mensen met een handicap of een verstandelijk probleem. Het uitgangspunt is om mensen met een handicap een betere maatschappelijke positie te geven. De kernwaarden van Abrona ´betrokkenheid, verantwoordelijkheid, integriteit en flexibiliteit´ passen perfect bij de waardes van Celgene.

De samenwerking tussen Celgene en Abrona wordt op verschillende, maar vooral praktische, manieren vormgegeven. Celgene geeft haar medewerkers de mogelijkheid zich onder werktijd actief in te zetten op het maatschappelijk vlak op een manier die bij hen past. Dit wordt ingevuld door bijvoorbeeld een dag te gaan helpen bij achterstallig onderhoud op locatie of op patiëntgerichte dagen een bepaalde activiteit te ondersteunen. Het zijn altijd dagen waar naar uitgekeken wordt en waarop je met een voldaan gevoel terug kan kijken.

Celgene hoopt dan ook deze samenwerking nog lang te kunnen voortzetten.