´Boek ´Inzichtbaar´vertelt echte verhalen over psoriasis en artritis psoriatica´

21.12.2017   |   15:09 CET

Inzichtbaar boekInzichtbaar
Niets is zo zichtbaar als de huid, niets zo onzichtbaar als een gewricht.

Maar wat als die zichtbare huid juist maakt dat je onzichtbaar wilt zijn? Wat als dat wat

voor anderen onzichtbaar is, je leven zo zichtbaar beïnvloedt?

 

Portretten
Bijzondere portretten van patiënten en zorgverleners die een kijk geven in hun leven met psoriasis en artritis psoriatica. Dat is waar ´Inzichtbaar´ over gaat. In 15 interviews met reumatologen, dermatologen, een verpleegkundige, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties én patiënten worden diverse invalshoeken van beide aandoeningen belicht.

Kijk verder dan huid en gewricht
De strekking van de verhalen van de zorgverleners is duidelijk; kijk verder dan huid en gewricht. Patiënten hebben een verhaal, dermatologie is niet alleen een kijk-, maar vooral ook een luistervak. Niet alleen impact op kwaliteit van leven, maar ook basale zaken als jeuk worden niet altijd actief gemeld en besproken. Ook bij gewrichtsklachten is het goed om verder te kijken dan wat de uitslag van het bloedonderzoek aangeeft. Als er niets gevonden wordt, wil het niet zeggen dat er geen probleem is: een ontsteking van de entheses (peesaanhechting) is pijnlijk en vervelend maar niet zichtbaar in een laboratoriumuitslag, aldus één van de reumatologen in het boek.

Het boek ´Inzichtbaar´ is een uitgave van Celgene en is in samenwerking met de geïnterviewden tot stand gekomen. Speciale dank aan hen allemaal.

Inzichtbaar wordt exclusief aangeboden aan relaties van Celgene en is niet te koop.