Reumatologie verpleegkundigen Lea Immen en Laura van den Brink eerste winnaars ´Beste idee van Nederland reumatologie.

08.01.2018   |   15:32 CET

Tijdens de najaarsscholing van de Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland Reumatologie (V&VN ) is deze prijs uitgereikt door de jury voorzitter in de Reehorst te Ede. Lea en Laura hebben een idee ingestuurd voor de verbetering van het zorgpad voor patiënten met artritis psoriatica. Lea is werkzaam als verpleegkundig reumaconsulent in het Westfries Gasthuis in Hoorn, Laura werkt als verpleegkundig consulent reumatologie in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede.

Betere samenwerking voor betere zorg
Zowel Lea als Laura missen een optimale samenwerking tussen de afdelingen dermatologie en reumatologie op het gebied van de zorg voor patiënten met artritis psoriatica. Psoriasis en artritis psoriatica zijn beiden chronische aandoeningen met klachten op de huid en/of aan de gewrichten. Patiënten hebben hiervoor afspraken bij zowel de afdeling reumatologie als dermatologie terwijl een gecombineerde aanpak voor patiënten prettiger kan zijn.

Het beste idee van Nederland reumatologie
Tijdens de voorjaarsscholing van de V&VN reumatologie hadden de aanwezigen de kans om hun idee voor de verbetering voor de zorg van het zorgpad van patiënten met psoriasis en artritis psoriatica in te dienen. Een jury van onafhankelijke zorgprofessionals heeft  besloten welk idee volgens hun het beste is. Er is hierbij gekeken naar de haalbaarheid van het idee, de landelijke toepasbaarheid én of het past binnen het verpleegkundig domein. De prijs bestaat uit de uitvoering van het idee en wordt in samenwerking met Celgene (binnen de geldende wet- en regelgeving (CGR) ten aanzien van sponsoring van zorgprojecten) uitgevoerd.