Activiteiten op het gebied van hematologie en oncologie

Hematologie

Celgene ontwikkelt geneesmiddelen voor de behandeling van hematologische aandoeningen, zoals de behandeling van multipel myeloom (ook wel ziekte van Kahler genoemd), myelodysplastisch syndroom, acute myeloïde leukemie en chronische myelomonocytaire leukemie.

Oncologie

Naast hematologie heeft Celgene ook behandelopties voor zogenaamde solide tumoren ontwikkeld. Speerpunten van Celgene binnen de solide tumoren zijn: alvleesklier-, long- en borstkanker.

Immuno-oncologie

De laatste jaren is er een duidelijke verschuiving zichtbaar in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de hemato-oncologie. Er is een grote nadruk komen te liggen op de rol die het immuunsysteem speelt in zowel de ontwikkeling als de behandeling van kanker. Door de nieuwe inzichten uit onderzoek zijn verschillende geneesmiddelen in ontwikkeling gekomen die als specifiek doel hebben in te grijpen op het immuunsysteem. Celgene heeft daarom de immuno-oncologie als één van haar speerpunten gekozen en heeft een aantal geneesmiddelen in ontwikkeling op dit gebied.